Slaap hygiëne

Wij willen je helpen om de beste diepst mogelijke slaap te pakken die je wenst. Hiervoor hebben wij een aantal dingen op een rij gezet die je verder zullen helpen.

 

1.       In je lichaam komen

Allereerst is het allerbelangrijkste dat je weer terugkomt in je eigen lichaam en uit je hoofd gaat. Dit kun je doen door je aandacht bij je voeten te houden en je benen en je voeten te masseren. Hierdoor kom je weer meer op aarde en meer in je lichaam in plaats van je hoofd. Elke avond je voeten en benen masseren zal je helpen om beter te slapen.

 

2.       Licht

Het kleinste beetje licht zal je ‘s nachts wakker houden. Zorg ervoor dat alles zo donker mogelijk is. Blindeer de ramen met gordijnen of rolgordijnen of iets anders, zorg dat er geen licht meer in de kamer komt waar je slaapt. Zelfs het kleinste beetje licht zal je ‘s nachts wakker maken en wakker houden.

 

3.       Houding en matras

Een goede slaaphouding is van belang tijdens het slapen. Een goede slaaphouding is comfortabel en zacht. Zorg dat je het juiste matras en kussen hebt. Niet te hard en niet te zacht. Dit zorgt ervoor dat je in alle posities en in alle houdingen prima kan liggen en heerlijk kunt slapen.

 

4.       Lezen

Zorg ervoor dat je in het laatste half uur voordat je gaat slapen een boek leest, dit zal je helpen in slaap te komen. Lezen zorgt ervoor dat je geen licht in je ogen krijgt van blauwe schermen zoals telefoon en televisie. Het verlaagt je bloeddruk en hartslag dermate dat het in slaap vallen veel gemakkelijker word. Neem iets wat je leuk vind en waar je plezier aan beleeft. Het maakt niet uit wat het is, als je het maar een half uurtje doet voordat je naar bed toe gaat.

 

 

Zoals altijd kun je ons, de lichtwezens vragen je te helpen als dat nodig is. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0