Blokkades oplossen

Wellicht heb je nu in deze tijd nagedacht over wat je wilt in je leven. Wat je doelen zijn en hoe je daar wilt komen. Tegelijkertijd zul je zien dat het moeilijk is om je doel te bereiken, omdat er bepaalde blokkades zijn. Dit kun je oplossen door op verschillende manieren naar deze blokkades te kijken, we zullen ze hierna benoemen.

 

1.       Een blokkade kan iets zijn wat een mentale strubbeling is, bijvoorbeeld je wilt een hond, maar je bent bang dat je er niet goed voor kan zorgen. Dit hoeft in de realiteit niet zo te zijn, maar wat je denkt dat er is. Dit zijn mentale blokkades, deze blokkades zijn makkelijk te overwinnen en snel opgelost indien je uitpluist wat op dat moment de blokkade is. Wat weerhoud je er precies van om je doel te bereiken. Zodra je de blokkade hebt gevonden kun je zoeken naar oplossingen. Deze oplossingen kunnen zijn; hulp en steun zoeken van anderen, je eigen mentaliteit veranderen of een praktische oplossing zoeken.

 

2.       Een blokkade kan veroorzaakt worden door iets of iets anders of iemand anders dat onoverkomelijk lijkt. Bijvoorbeeld je wilt een andere baan of je bent blij als je een boek leest en je kinderen laten je dit niet toe. Bij deze blokkade is er een sterke afhankelijkheid van anderen. Je kunt deze blokkades opheffen, door er met anderen over te praten en met oplossingen te komen die het voor de ander aantrekkelijk maken je wensen te bereiken, bijvoorbeeld door cursussen of een koekje of snoepje als je kinderen je 10 minuten laten lezen. Bedenk nu een oplossing die het voor de ander zeer aantrekkelijk maakt om aan jou wensen te voldoen.

 

 

We raden je aan om goed naar de blokkades te kijken en ons te raadplegen wanneer dat nodig is, wij zullen je helpen om naar je blokkades te kijken en deze op te lossen. Schrijf zo nodig je blokkade op, dit maakt het heel helder als je kijkt naar de problemen. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0