Rust vinden in onrustige tijden

Het is een onrustige tijd waarin rust en drukte elkaar afwisselen. Waarbij onzekerheid ontstaat over de toekomst, waarbij we op zoek zijn naar vastigheid, controle en sociale contacten en naar een doel in het leven. De tijd waarin vragen ontstaan en we onszelf niet meer kunnen verstoppen achter allerlei façades en drukte. Het is nu juist het moment om de dingen te doen die belangrijk zijn, om met jezelf in het reine te komen, om te kijken waar je prioriteiten liggen. Om te kijken wat je gelukkig maakt en je ongelukkig maakt en om doelen te stellen. Om alle dingen te doen die zijn blijven liggen. Om bij elkaar te zijn met de belangrijkste personen in je leven. Het is een tijd van stilte en rust. Dit kan ongemakkelijk zijn, maar het kan ook een grote kracht met zich meebrengen: een kans. Een kans om jezelf te verbeteren, een kans om na quarantaine een ander persoon te zijn. Een nieuwe versie, een andere versie, een betere versie. Een versie die nog nooit iemand eerder heeft gezien, omdat jij in staat bent geweest om keuzes te maken. Keuzes die je gelukkiger maken.

Door dingen niet meer te doen kun je voelen hoe het voelt als deze wegvallen. Mis je ze, of mis je ze helemaal niet? Wie mis je, wie mis je niet? Wat mis je en wat mis je niet? Waar heb je steun aan en aan wie? En welke ook niet? Het is een tijd van reflectie. Probeer de dagen niet te vullen, maar zorg ook voor een vorm van rust. Meditatie wellicht of gewoon zitten met een bakje koffie of thee, uit het raam kijken en je gedachtes laten gaan. Dit alles maakt, dat je je uiteindelijk beter zal voelen, ook al lijkt dat nu misschien niet.

 

We wensen je heel veel succes en heel veel reflectietijd. Zoals jullie weten; als jullie onze hulp nodig hebben, dan zijn wij er altijd. Je hoeft het alleen maar te vragen, wij staan klaar. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0