Focus

Terwijl de meesten van ons vele doelen willen nastreven is het slechts mogelijk om in één ding te excelleren. Er is gewoonweg niet genoeg tijd om alle dingen te doen die je zou willen in het menselijk leven. Bepaalde dingen kunnen echter wel in bepaalde volgordes gedaan worden, maar het menselijk brein is er meestal niet toe in staat om in meerdere dingen uit te blinken. Dus als je je vandaag focust om een topsporter te zijn, kun je niet tegelijkertijd daarnaast een topadvocaat zijn. De menselijke tijdslijnen staan niet toe om dit alles in een 24 uur te proppen. Wat echter wel mogelijk is, is om eerst carrière te maken als topsporter en daarna over te stappen naar een carrière als topadvocaat.

 

 

We willen hierbij aangeven dat het niet de bedoeling is dat je niet meerdere dingen nastreeft, wel zeggen we dat het makkelijker is om doelen in een chronologische volgorde te plaatsen, in plaats van alles tegelijk te doen. De wet van aantrekking vraagt een bepaalde focus en die focus maakt dat het lastig is om 2 verschillende dingen aan te trekken in je leven. Sommige dingen die je wilt aantrekken complementeren elkaar, terwijl anderen zich juist tegen spreken. Je kunt bijvoorbeeld moeder zijn en daarnaast een carrière hebben. Dat is geen probleem, echter zul je in één van de twee dingen de focus moeten verminderen. Bijvoorbeeld je gaat parttime werken om meer voor je kinderen te zorgen; danwel je zult je kinderen minder zien, omdat je een carrière nastreeft. Dit betekent evengoed dat er een focus blijft op één van de twee en niet op alle twee.

 

Het is bijvoorbeeld ook lastig om goede familiebanden op te bouwen of een goede relatie, terwijl je al je tijd in je werk stopt. Het is evengoed ook lastig om je werk uitstekend te doen als je al je energie en tijd stopt in je relaties. Besef je dat dit keuzes zijn en dat er altijd in verband met de dualiteit iets van de plank afvalt als er iets anders wordt bijgezet. Daarom is het zo belangrijk om focus te hebben in je leven. Focus gaat niet alleen over je werk of privé leven, het zou ook een ander thema kunnen hebben, zoals samenhorigheid of vrede. Zelfs dan kun je je op één onderwerp per keer focussen. We vragen je hierover na te denken en te bepalen waar je focus nu ligt en waar je de focus zou willen hebben. Wat je liever van de plank afgooit om te bereiken wat je graag zou willen. Wij zijn hier samen met jou en bij jou, om dit samen met jou te doen, zolang je ons vraagt om hiermee te helpen.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0